Träning och kostrådgivning

dietaryMånga kämpar med kroppsformen och dåligt ätbeteende.När man besöker en stugby som är specialiserad på välmående och självkännedom är det ganska självklart att man ska få hjälp med problemen.

Genom att erbjuda genomgående nyttig mat i restaurangen och arrangera föreläsningar om hur viktigt en nyttig kost är, kan den som behöver få lära sig att förbättra sitt ätbeteende och må bättre. Det går jättebra att kombinera med träning enskilt eller i grupp, och där man fokuserar på att träningen ska vara rolig och inte för svår.

Yoga för kropp och själ

Det här är en jättebra form av träning som går att variera i det oändliga. Oavsett om man vill ha en lätt eller svår träning går det utmärkt att anpassa individuellt.

Yoga är till viss del fysisk träning som stärker musklerna, ökar balansen och hjälper till att öva upp rörligheten. Det passar alltså bra för äldre människor som börjar få dålig balans och koordination, men också för yngre som helt enkelt vill bli starkare. Träningsformens grundnivå är lätt att lära sig och om man skulle bli fäst vid den finns många avancerade övningar att prova.

Det är också en utmärkt form för meditation, eftersom det också är en sorts avslappningsträning. När man tränar yoga gäller det att anpassa rörelserna efter andningen och att andas lugnt och djupt, vilket har en avslappnande och meditativ inverkan på kropp och själ. Eftersom både avslappning och fysisk träning kombineras, är yoga att perfekt val när man inte är så van vid att träna.

Nyttig kost ger god hälsa

Många är mer eller mindre sockerberoende i dagens samhälle, och en bra konsekvens av att besöka en hälsofrämjande stugby är att man kommer ifrån godis, sötsaker och glass. Det finns också många möjligheter till att lära sig mer om vad nyttig mat är, hur ofta och mycket man bör äta för sin ålder och kroppsform och olika typer av kost.

Genom att besöka lämpliga föreläsningar får man möjlighet att lära sig grunderna i de flesta nyttiga kostupplägg, och också möjligheten att ställa frågor om det är någonting man undrar över.