Skoj för barnen

fun4kidslogoÄven om både enskilda personer och mindre företag ofta åker till stugbyar, får de också besök av många barnfamiljer. Därför är det viktigt att barnen har någonting roligt att göra under semestern, så att de inte blir uttråkade av att vara borta från sina vänner.

Pysselhörna

En pysselhörna där barnen får skapa saker själva är alltid uppskattat. De kan få hjälp av trevlig och pedagogisk personal, vilka hjälper dem med de lite farligare delarna av skapandet som att klippa med en vass sax.

Det finns många olika alternativ när det kommer till pyssel, men man kan till exempel prova att måla en tavla eller teckna med kritor om man inte vill blir kladdig. Andra exempel är att få forma trolldeg eller play-dohlera till fina figurer. Finns det tillgång till en ugn kan barnen också få hjälp med att bränna sina lerskapelser så att de kan tas med hem eller ges som present åt föräldrarna. Barnen kan också måla ägg och tillverka små kycklingar om det är nära till påsk, eller göra julgransdekorationer om julen närmar sig.

En spännande lekpark

Någonting alla barn älskar är förstås en lekpark, speciellt om den innehåller många olika saker som gungor, rutschkanor och lekstugor. Det är viktigt att lekparken regelbundet kontrolleras så man vet att den är säker att leka i, och det är bra om någon förälder eller personal håller ett vakande öga på barnen om någon skulle ramla och slå sig.

Barn tycker om de flesta lekparksattraktioner, men extra spännande blir det förstås med någonting ovanligt som en kortare linbana eller ett helt piratskepp att utforska.

Sagoberättande

För de mindre barnen kan det vara kul om någon i personalen kan tänka sig att hålla en kort sagostund varje dag. Det blir en mysig och avslappnande avslutning på en aktiv dag och leder förhoppningsvis till att barnen får sova gott. Som bonus innebär lugna barn att även föräldrarna får chans till en god natts sömn.