Kul med djur

photoBåde barn och vuxna brukar njuta av att få träffa djur. Eftersom stugbyar ofta ligger ute i naturen är det en lugn och bra plats för en liten djurpark. Just djurparker är så pass populära att det höjer stugbyns recensionsbetyg ganska rejält, eftersom det är någonting ovanligt att erbjuda.

Bondgårdsdjur fungerar bäst

Eftersom man ofta saknar ekonomin och praktiska möjligheter till att ha exotiska djur tillgängliga, är det en bra idé att satsa på bondgårdsdjur istället. Dessa kan oftast hyras från lokala bondgårdar till en billig penning, och om man står för foder kan det i vissa fall vara helt avgiftsfritt.

Djur som är tillgängliga att hyra på det här sättet är bland annat kor, grisar, getter, får, hästar och höns så det går att få mycket variation i de djurarter man erbjuder i djurparken. Att djuren är vana vid människor och gärna blir klappade är förstås en bonus, speciellt för små barn som är nyfikna av sig.

Ponny- och hästridning

Om man har tillgång till hästar kan ponnyridning vara någonting för små barn, och eventuellt kan man erbjuda en kort ridtur även för vuxna i de fall man också har större hästar i djurparken. Hästar är sociala djur och tycker om att bli ridna, och som en bonus får de också extra motion vilket de bara mår bra av.

Islandshästar är små men starka och kan ridas av både barn och vuxna, och om möjlighet finns kan man erbjuda små turridningar i närheten av stugbyn. Det är ett trevligt och spännande sätt att ta sig ut i naturen, och möjligheten uppskattas nog av många.

Klapphage med keliga djur

Om man har sociala och nyfikna djur som mjuka kaniner, ulliga får och spännande alpackor passar dessa utmärkt i en klapphage. Barn såväl som vuxna tycker om att komma närmare djuren, och om djuren själva vill bli klappade blir det så mycket bättre. Kanske kan barnen också få hjälpa till med att flaskmata klapphagens lamm eller killingar.