Spelhörna som avkoppling

Man's leg sticking out of water

Att springa omkring i hinderbanan eller klappa djur i klapphagen kan ta på krafterna, och då är det bra om någon typ av spelhörna erbjuds. Då får man möjlighet att slappna av efter en hård dag. I princip vilka sorters spel som helst kan finnas i en spelhörna, men de vanligaste är olika typer av sällskapsspel och automater.

Vanliga sällskapsspel

Någonting som nästan alltid förekommer i spelhörnor är biljard. Det är ett spel som går utmärkt att spela två och två eller ett helt gäng. Oavsett hur många man är brukar det ge mycket spänning och nöje. Reglerna är enkla: det gäller helt enkelt att skjuta ner alla bollarna i biljardbordets hål, ibland i en speciell ordning. Den som gör bäst ifrån sig vinner.

Även dart är vanligt förekommande och går att spelas av i princip hur många som helst. Vid dart gäller det att kasta en dartpil mot tavlan och träffa olika delar av den. Delarna är indelade i olika poäng och det är den totala poängen efter ett visst antal omgångar som räknas.

Spelautomater för stora och små

Det finns hur många olika sorters spelautomater som helst i världen, men några är mer vanligt förekommande än andra. Till de mest vanliga hör flipperspel, där man ska skjuta iväg en kula som sedan studsar omkring mot olika hinder. Varje hinder ger ett visst antal poäng, och spelet tar slut om kulan faller ner mellan de två ”flippers” man styr. Flipperspel spelas ofta av en person, men man kan tävla mot andra om man så vill.

Banditspel är också väldigt vanliga i spelhörnor, och när det kommer till dessa ska man betala en insats innan man får dra i en spak. Efter att man gjort det bläddrar spelet slumpmässigt bland ett antal olika bilder på skärmen, och om man får tre likadana bilder vinner man pengar och ibland någon free spins bonus. Ofta finns möjlighet att vinna en jackpott, och då får man alla pengar som betalats som insats sedan den sista jackpotten, minus eventuella vinstpengar som betalats ut.